Du kan nyde hortensiablomster ved at gøde dem ordentligt

Hortensiaen er nok den mest populære plante i europæiske haver. Dette har selvfølgelig meget at gøre med blomsterstanden på denne specielle blomst. I dag findes hortensiaer i alle slags farver og antal blomster. En hortensia hører ikke kun til i enhver have, men er altid et aktiv for en terrasse eller altan. Hvordan passer du en hortensia? Hvornår skal man gøde en hortensia?

At pleje en hortensia er egentlig ikke så svært, men du bør være opmærksom på et par ting og finde ud af det, før du planter dem. God jord, rettidig beskæring og tilstrækkeligt med vand er vigtigt. Beskyttelse mod sen nattefrost er også et must, ellers risikerer du at få færre blomster efterfølgende. Du kan læse alt om gødning nedenfor. Skal du plante en hortensia, kan du gøre det i en potte eller i jorden. Husk at planten skal have nok sol, ellers blomstrer den ikke voldsomt. Står hortensiaen i fuld sol, har den jævnligt brug for ekstra vand. Før plantning skal du altid lægge rodklumpen i en spand med vand i et par minutter. På den måde kan den absorbere ordentligt.

Gød hortensia, hvornår og hvordan?
Gødskning er nødvendig, hvis du vil nyde din hortensias pragt hvert år. Hvornår? Gød hortensiaerne i slutningen af ​​marts eller begyndelsen af ​​april, umiddelbart efter du har beskåret planterne. Du kan vælge mellem speciel hortensiagødning eller almindelig organisk gødning. Organisk gødning er af animalsk eller vegetabilsk oprindelse og har også tilstrækkelige næringsstoffer og sporstoffer. Tænk på tørret kogødning eller gammel staldgødning. Gødningen virker i cirka 3 måneder. Halvvejs gennem sommeren er hortensiaerne klar til en ny portion gødning. Hvis du bruger hortensiagødning, skal du kontrollere emballagen for den korrekte mængde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *