Tips til beskæring af hortensia

Fakta om hortensiaen
Vidste du, at de første hortensiaer i vores land kom på denne måde fra Asien med VOC-skibene? De blomstrer også i naturen i Sydamerika. Hortensiaens navn er sandsynligvis afledt af ‘en kande vand’, som henviser til plantens form. Et godt faktum næste gang du ser på hortensiaen.

De fleste hortensiaer, som du køber i havecentret, er landmandshortensiaer. Der findes efterhånden også en række forædlingsvarianter på markedet. Symbolikken i hortensiaens blomster er mangefacetteret. De repræsenterer taknemmelighed, ynde og skønhed. Dette er baseret på den overdådige mængde af blomster og den runde, konvekse form. Farverne repræsenterer blandt andet kærlighed, harmoni og fred. En hortensia passer derfor altid i en luksuriøs buket, fx til et bryllup.

Vedligeholdelse og beskæring af hortensia
Vedligeholdelsen af ​​hortensia er ikke så svær og det gælder også beskæring af hortensiaen. Det er vigtigt, at du sørger for, at blomsterknopperne ikke fjernes ved beskæring. Hvilke hortensiaer man skal beskære omhyggeligt afhænger af sorten i din have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *